Cărturan

Aseară a avut loc prima vizionare cu public pentru lungmetrajul de debut al regizorului Liviu Săndulescu, Cărturan.

Filmul este o coproducție România (Mandragora, Iadasarecasa) și Suedia (Film I Vast, Doppelganger AB) cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Televiziunea Română și Shoot&Post Auditory Suedia.

Povestea filmului se desfășoară în jurul domnului Cărturan, un bărbat în vârstă de 60 de ani care află ca este bolnav de cancer în fază terminală și că mai are câteva luni de trăit. În tot acest timp el este nevoit să își pună toate lucrurile în ordine astfel încât nepotul său de numai 14 ani să poată avea un viitor și fără ajutorul lui.

Odată cu povestea, filmul ne poartă atât prin problemele societății în care trăim cât și prin problemele statului Român, incapabil să gestioneze situația copiilor din centrele de plasament sau din orfeliante.

În rolurile principale îi regăsim pe Teodor Corban (Cărturan), Adrian Titieni (Preot), Dana Dogaru (Saveta), Vlad Popescu (Cristi) și Cristina Flutur (Ana).

Eu unul recunosc că sunt destul de pripit în momentul în care merg să urmăresc un film Românesc, asta deoarece mi-a râmas aceastâ imagine a filmelor regizate de Sergiu Nicolaescu în minte, în care totul părea să fie identic din punct de vedere al producției, iar nivelul nu era unul mulțumitor, fiind foarte pregnantă o influență pre-Decembristă.

Acest lucru trebuie să recunosc că nu l-am simțit pe parcursul filmului, și mai mult decât atât vă spun că personal încadrez filmul în top 10 filme Românești ai ultimilor 10 ani.

Cărturan își începe parcursul cinematografic vineri, 8 Noiembrie prin lanțul de cinematografe Cinema City România.

REVIEW OVERVIEW

Plot
Actors
Music

Articole Similare

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmărește-ne

1,189FaniÎmi place
125CititoriConectați-vă
429AbonațiAbonați-vă

Instagram

Citește și

PlayStation Plus – Februarie

Sony a prezentat în urmă cu câteva zile numele celor trei (sau chiar cinci) jocuri „gratuite” pe...

Civilization VI este gratuit prin Epic Games Store

Așa cum spune și titlul, Civilization VI este noul joc oferit gratuit de către Epic Games Store. Jocul este...

Zombieland: Rundă Dublă

Aseară a avut loc premiera pe plan local a filmului Zombieland: Rundă Dublă (Zombieland Double Tap), la mai bine de zece ani...